20151009_085736

Voorboren

Voorboren is, zoals het woord al zegt, het in de grond boren van een gat. Dit kan loswoelen zijn, d.w.z. dat de boor er andersom uitgedraaid wordt als dat hij er ingedraaid is, of grondverruimend, als de boor in dezelfde draairichting uitgedraaid wordt als dat hij er in ging.

Een keuze tot voorboren kan gemaakt worden als men verwacht dat er tijdens het heien van damwanden of palen harde lagen gepasseerd moeten worden. D.m.v. voorboren zal het heien een stuk gemakkelijker gaan, met als gevolg minder trillingen, of bij betonpalen, t.g.v. het lichtere heien, minder schade aan de paal. Ter voorkoming van het in elkaar zakken van het geboorde gat kan er tijdens het uitdraaien van de boor bentoniet worden ingespoten. Hierdoor blijft het gat "staan".
Middenweg 7
4225 SK Noordeloos
info@dekuipergroep.nl

0183 820 920

BEL MIJ TERUG
overzicht activiteiten
kuin_PROJECT-BG3

Overzicht van onze activiteiten

De Kuiper Groep met de divisies Civiel en Waterbouw, Heiwerken en Cultuur en Groen, staat garant voor uitvoering van zowel grote als kleinere projecten met alle aandacht voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Door de voortdurende ontwikkeling is De Kuiper Groep uitgegroeid tot een speler van formaat en een specialist in onderstaande deelmarkten.