20140521_142956

Klap- en schroefankers

Eén van de specialiteiten van De Kuiper Heiwerken B.V. is het aanbrengen van klap- en schroefankers. Deze manier van verankering wordt veel toegepast bij damwanden en beschoeiingen.

De klapankers werken als een soort holle wandplug in de grond. Het anker wordt met een drijfstang de grond in gedrukt. Als de vooraf bepaalde diepte is bereikt wordt de drijfstang verwijderd en kan aan de gelijktijdig ingebrachte trekstang worden getrokken. Door het trekken aan deze trekstang en de vorm van het anker kantelt hij dan vanzelf zo dat hij haaks op de trekstang komt te staan. De trekstang wordt met het andere uiteinden aan de damwand, beschoeiing, tuidraden en vele andere dingen bevestigd. Hierna is het anker gereed en direct belastbaar. Het anker haalt zijn kracht uit de grondkolom van de bovenliggende grond.

Schroefankers
De klassieke verankeringsmethode met schroefankers vindt nog altijd toepassingen in eenvoudige verankeringen waar de belasting laag is. Het schroefanker is opgebouwd uit een stang en een schroefblad. Om obstakels te passeren wordt gebruik gemaakt van trilmotoren. De ankers worden met behulp van een bolkopbout en een wartel bevestigd en gespannen aan de te verankeren constructie.

Middenweg 7
4225 SK Noordeloos
info@dekuipergroep.nl

0183 820 920

BEL MIJ TERUG
overzicht activiteiten
kuin_PROJECT-BG3

Overzicht van onze activiteiten

De Kuiper Groep met de divisies Civiel en Waterbouw, Heiwerken en Cultuur en Groen, staat garant voor uitvoering van zowel grote als kleinere projecten met alle aandacht voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Door de voortdurende ontwikkeling is De Kuiper Groep uitgegroeid tot een speler van formaat en een specialist in onderstaande deelmarkten.